Mark Schonagen

Filmmaker / Editor

Killing Time

Afstudeerfilm – 2019 – HKU

In de gehaaste dagen van de westerse 21ste eeuw, leven we in een mondiale wereld waarin de klok ons achterna zit: tijd is er niet om verspilt te worden. De wereld versnelt, efficiĆ«ntie voorop maar tegelijkertijd voelt het alsof we er steeds minder van hebben… 

KILLING TIME is een experimentele film waarin de maker met een filosofische blik kijkt naar het concept tijd. In een auditieve en visuele strijd met de klok wordt de kijker meegezogen in de stroom van de tijd. In een hypnotiserende versnelling worden we uit het ritme geslagen. Kunnen we tijd anders zien als we haar als groter dan de cijfers op een klok beschouwen?

Muziek door: Bas Bertrand (Sinusaur)

WERKZAAMHEDEN

Scenario – Camera – Edit

English:

In the accelerating, globalized days of the 21st century, society is being chased by the clock.  How does time effects our lives? 

KILLING TIME is an experimental film in which the creator takes a philosophical approach on the concept of time. In an auditory and visual battle with the clock the viewer is drawn into the flow of time. Is it possible to experience the world differently if we let time just be the numbers on a clock?

Next Post

© 2020 Mark Schonagen